Caroline Bos per 1 april nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van gemeente

Gemeentesecretaris Gorinchem maakt transfer naar Schiedam

Gemeentesecretaris Gorinchem maakt transfer naar Schiedam

SCHIEDAM - Caroline Bos is per 1 april de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Schiedam. Het college van B&W benoemde haar afgelopen dinsdag.  

Burgemeester Cor Lamers in het donderdagmiddag door de gemeente Schiedam uitgegeven persbericht: “Caroline Bos viel meteen op door haar enthousiasme, resultaatgerichtheid en verbindende kwaliteiten. Zij heeft een duidelijk beeld van hoe de organisatie verder kan werken aan de opgaven waar Schiedam voor staat. We zijn blij met haar een ervaren gemeentesecretaris in huis te halen.”

Caroline (49) woont in Rotterdam. Op dit moment is zij de gemeentesecretaris van Gorinchem. Zij vervult die functie daar iets meer dan 2 jaar. Daarvoor was zij bijna 4 jaar in dezelfde functie werkzaam bij de gemeente Zuidplas. Ook werkte zij bijna 6 jaar als afdelingshoofd bij de gemeente Lansingerland. Daarvoor werkte zij in het bedrijfsleven, zoals bij de KPN. Na haar middelbare school in Hengelo (Overijssel) aan het gymnasium, volgde zij een opleiding aan Nyenrode in Breukelen en daarna een universitaire studie psychologie. 

Een belangrijke taak voor Caroline als gemeentesecretaris en algemeen directeur wordt de verdere uitwerking en realisatie van de gewenste doorontwikkeling van de gemeentelijke organisatie, aldus de gemeente.

Caroline Bos wordt in het persbericht van de gemeente aan het woord gelaten: “Gemeentesecretaris vind ik echt de leukste functie die er is. Ik geniet er iedere dag van om samen met de ambtelijke organisatie en het college te werken aan de opgaven van de stad. En dat ik dat mag gaan doen in een prachtige historische stad als Schiedam op 15 minuten afstand van mijn woning, maakt dit extra bijzonder!”

In ons eerdere artikel lees je meer over de functie van gemeentesecretaris en de vacature die de gemeente hiervoor had opengesteld; er was overigens ook een vacature voor een adjunct-directeur:
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/je-hebt-nog-4-dagen-om-te-solliciteren-als-gemeentesecretaris

 

04-02-2021