Het is als vanouds gezellig druk in Kethel op Koningsdag

Het is als vanouds gezellig druk in Kethel op Koningsdag

SCHIEDAM - Kethel is terug van weggeweest als dé plek waar heel Schiedam gezellig Koningsdag viert. De kleedjesmarkt is druk bezet door jonge verkopers en bezocht door zowel koopjesjagers als gezelligheidszoekers. Op het evenementenplein zijn de gehele dag optredens.

door Jan Schrijver

oranje2 (2)

Om tien uur vanochtend was de kerk voor de aubade bomvol. Op datzelfde tijdstip begon ook het programma op het evenementenplein op de Schiedamseweg. Hieronder zie je het publiek dat luistert naar én meezingt met shantykoor Stuurloos.

De parkeergarage van AH was vanochtend druk bezet, alsook het parkeerterrein op het Bachplein. Dus lopen naar Kethel of met de fiets is een verstandige keuze, waarbij het zonnige weer een extra argument is om op die manier naar Kethel te komen.

In het Winkelcentrum Spaland stonden de mensen bij de echte bakkers in de rij om hun 'oranje tompouce' te bemachtigen, terwijl ook 'oranje slagroomsoezen' over de toonbank gingen en ander oranje opgespoten bakwerk. 

Hier lees je over het programma van Koningsdag in Kethel:
Stichting de Kethellappers organiseert Koningsdag in Kethel

De Koningsdag voor heel Schiedam werd de traditie getrouw door burgemeester Lamers in de Dorpskerk van Kethel geopend vanochtend. Later op de dag is er in de Dorkskerk de opening van de expositie van werk van Annemarie van Ulden.  Dat lees je hier:
'Mens, Aarde, Woord'
Annemarie van Ulden exposeert in de Dorpskerk

oranje3 (2)

27-04-2023