Inzamelen door Sportspullenbank wordt permanent en op 2 locaties

Inzamelen door Sportspullenbank wordt permanent en op 2 locaties

SCHIEDAM - Aan Southbeach 2022 is als goed doel gekoppeld de Stichting Sportspullenbank Nederland. Er is op dit evenement een inzamelpunt waar je je overbodige sportkleding en -spullen kunt inleveren, waarmee vervolgens anderen blij gemaakt kunnen worden.

Het inzamelpunt is nu een duidelijk herkenbare gele container die je aan de Maasboulevard bij Southbeach vindt. Na dit evenement zullen er twee vergelijkbare containers (maar dan blauwe met logostickers van de Sportspullenbank erop) een vaste plaats krijgen, één op Sportpark Harga en één op Sportpark Willem-Alexander. 

Dorinde Hoogsteden van Team Sportservice legt uit hoe het werkt: "Is een kind bijvoorbeeld uit zijn of haar rollerskates gegroeid, dan zijn deze waarschijnlijk nog heel goed bruikbaar voor andere kinderen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor sportbroekjes. Kinderen zijn er eerder uitgegroeid dan dat ze versleten zijn. Voor sportschoenen is dat ook vaak het geval. En onder meer sportspullen als hockeysticks en tennisrackets zijn ook goed door een tweede eigenaar te gebruiken. We kunnen niet alleen voor kinderen sportkleding en -spullen gebruiken, maar ook voor volwassenen. De Sportspullenbank zoekt vervolgens uit wat nog goed bruikbaar is en slaat dat op in het magazijn. Omgekeerd, als de sportcoaches in Schiedam iemand tegenkomen die wil sporten, maar geld mist om de voor een bepaalde sport vereiste spullen te kopen, dan nemen we contact op met de Sportspullenbank om te zien wat er voorradig is. Degene die wil gaan sporten kan tegen de beweegcoach dus zeggen: kleed me als voetballer, of kleed me als hockeyer, of kleed me als tennisser, of noem maar op. Samen gaan we aan de slag om dat te doen en het sporten of bewegen voor iedereen mogelijk te maken. Ook komt het voor dat we sportieve dan wel op beweging gerichte evenementen organiseren en dat we de bus van de Sportspullenbank uitnodigen aanwezig te zijn met een uitgekiende voorraad aan bruikbare sportkleding en -spullen."

Wil je meer informatie, dan kun je kijken op de website van Lekker Bezig Schiedam, of e-mailen naar Dorinde dhoogsteden@teamsportservice.nl of haar bellen op 06-19671384.

Erna Truijens is voorzitter van de in Rotterdam gevestigde Stichting Sportspullenbank Nederland. De stichting is bezig het werkgebied buiten Rotterdam uit te breiden. Zo zijn er niet alleen inzamelpunten in Rotterdam, maar ook in Vlaardingen en Ridderkerk en nu ook in Schiedam. Binnenkort zal men ook in Utrecht mee gaan doen. Erna Truijens: "Sporten betekent meedoen met de samenleving, ergens bij horen, je fit en vrolijk voelen en in goede conditie blijven. Ik ben zo trots dat er nu ook door Schiedammers sportspullen ingeleverd kunnen worden die opnieuw te gebruiken zullen zijn door hun mede-Schiedammers."

De Stichting Sportspullenbank Nederland is een Algemeen Nut Beogend Instelling (ANBI). Je vindt de website hier.

Lees ook ons eerdere artikel over de opening van Southbeach.

Foto: Erna Truijens (links) en Dorinde Hoogsteden (rechts) bij de inzamelcontainer op Soutbeach 2022 (foto door Irma Kenter, secretaris van de Sportspullenbank)

14-09-2022