Sportspullenbank zamelt sportspullen in én stelt deze ter beschikking

Southbeach aan de Maasboulevard is geopend

Southbeach aan de Maasboulevard is geopend

SCHIEDAM - Na enkele jaren van afwezigheid is er dit jaar weer Southbeach aan de Maasboulevard, een meerdaags sportief evenement voor jong en oud. Jan Willem de Boer was vanochtend vroeg bij de opening en sprak o.a. met wethouder Antoinette Laan.

door Jan Willem de Boer (videoreportage)

Aan Southbeach 2022 is als goed doel gekoppeld de Stichting Sportspullenbank Nederland. Doel van deze in Rotterdam gevestigde stichting is: het inzamelen van gedoneerde (al of niet gebruikte) sportkleding en sportattributen (sportspullen) en het op aanvraag van sport- en/of maatschappelijke organisaties ter beschikking stellen daarvan, zodat de (financiële-) drempel bestaande uit het gebrek aan kleding die kinderen en volwassenen ervaren om te gaan sporten wordt weggenomen. Jan Willem de Boer sprak met de voorzitter van de stichting, Erna Truijens.

"Sportspullen kunnen worden aangevraagd via sportverenigingen of maatschappelijke organisaties. De uitgifte van sportspullen wordt verzorgd door de Sportspullenbank die met een speciale, door de gemeente Rotterdam beschikbaar gestelde elektrische bestelbus, de sportspullen brengt", aldus de Stichting Sportspullenbank Nederland.

Hier vind je de website van de Sportspullenbank.

In ons vorige artikel lees je meer over Soutbeach 2022:
Southbeach van 13 tot en met 18 september; er komt een 'Beach Arena' aan de Maasboulevard

13-09-2022