Kade bij de Harreweg wordt opgehoogd

Kade bij de Harreweg wordt opgehoogd

SCHIEDAM - Als je komend vanaf de Schiedamseweg over de Harreweg loopt of fietst zie je aan je rechterhand - vanaf het Akkerpad tot aan de keerlus van de tram - divers landmaterieel op rijplaten staan. Er zijn in opdracht van Hoogheemraadschap van Delfland werkzaamheden gestart om de kade bij de Harreweg op te hogen.

kadekeerlus

"Bij de keerlus van de tram aan de Slimme Watering in Schiedam is het project gestart met betrekking tot de kadeverbetering van de Harreweg. De werkzaamheden zullen zo’n vijf weken duren", zo laat Herman Kriek, wijktoezichthouder van de gemeente Schiedam, weten. 

Aannemer GKB Realisatie uit Barendrecht informeert omwonenden per brief over het project. Deze brief zal morgen bezorgd worden bij de direct aangrenzende woningen. 

In de brief meldt GKB te werken in opdracht van het Hoogheemraadschap van Delfland aan de kade nabij de Harreweg. "In verband met de waterveiligheid hogen we de kade circa 50 tot 75 cm op met klei. Doordat de kade opgehoogd wordt, moeten 4 bomen gerooid worden. Ter compensatie planten we hier 4 bomen voor terug", zo meldt de aannemer in de brief. 

"Om de kade op te hogen wordt met vrachtwagens grond aangevoerd. We richten een depot in achter/naast de keerlus van de tram. Het voetpad ter plaatse is hierdoor gestremd."

kadevoetpad

Het Akkerpad, dat het projectgebied doorkruist, blijft bereikbaar voor fietsers en voetgangers.

Dit project staat los van de herinrichting in opdracht van de gemeente van het gebied rond de keerlus, waarover we het volgende artikel schreven:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/stuk-van-slimme-watering-en-scheepvaartweg-en-de-tramkeerlus-gaan-op-de-schop

kadekeerlus3

 

 

 

23-02-2021