Na 3 weken Schoolstraat moet Reliek Antiek alweer verhuizen

Na 3 weken Schoolstraat moet Reliek Antiek alweer verhuizen

SCHIEDAM - Jeroen Maasdam was voorheen met zijn Reliek Antiek gevestigd binnen de muren van een kringloopwinkel in Rotterdam. Drie weken geleden ging hij open aan de Schoolstraat 2 in Schiedam. Binnen twee weken moet hij het pand in Schiedam echter al weer verlaten.

door Jan Schrijver

Net als Jeroen Maasdam moeten de overige huurders van het pand op de hoek van de Nieuwe Haven en de Schoolstraat binnen twee weken hun spullen verwijderd hebben. Deze panden worden op termijn verbouwd tot woningen, maar voordat er met de transformatie van deze voormalige bedrijfspanden begonnen zou kunnen worden, werden de panden sinds najaar 2021 tijdelijk verhuurd. Voor de 33-jarige handelaar in antiek, curiosa en vintage-artikelen pakt zijn tijdelijke huur van een bedrijfsruimte in Schiedam wel heel vervelend uit, nu hij na amper drie weken al weet dat hij zijn biezen zal moeten pakken. 

Jeroen Maasdam is druk bezig met het zoeken naar een nieuwe locatie. Ondertussen probeert hij de komende dagen zoveel mogelijk van zijn huidige voorraad te verkopen. "Ik wil het geen uitverkoop noemen, want zo werkt dat niet met antiek, curiosa en vintage, maar ja, wat kortingen zitten er wel in, want verhuizen van wat hier nu allemaal aan meubels en andere artikelen staat is ook geen kleinigheid en kost ook tijd en geld", zegt Jeroen. De komende dagen is hij het meeste van de tijd aanwezig in het pand aan de Schoolstraat 2. Zijn winkel heeft géén etalage, maar ligt achter de ruimtes van de andere huurders, die voornamelijk in de creatieve sector werkzaam zijn. Jeroen: "Als de deur niet openstaat, dan graag even bellen, mijn mobiele nummer is 0640678373. Het is sowieso leuk hier even vrijblijvend rond te kijken en je weet maar nooit of er iets leuks tussen zit."

Rotterdammer Jeroen Maasdam vindt voor zijn Reliek Antiek niet alleen artikelen in eigen land, maar ook weet hij voor zijn inkoop goed de weg in België, alsook in Noord-Frankrijk en Zuid-Frankrijk. "Niet alleen op brocantemarkten en bij antiekhandelaren vind ik in België en Frankrijk mooie items, maar zeker ook bij particulieren kom ik prachtige dingen op het spoor", verklapt hij. Moeten we dan denken aan taferelen zoals we die zien in de bekende Engelse serie 'Salvage Hunters'? Hierin reist een Engelse antiekhandelaar in Engeland, Schotland en Wales het platteland af op zoek naar unieke voorwerpen voor zijn winkel. "Ook ik leer op mijn tochten heel erg leuke en interessante mensen kennen, mensen met een verhaal. Ik zou die bijzondere dingen die ik meemaak, de verhalen die bij objecten horen, ook op de een of andere manier moeten vastleggen. Ik zie dit als een aandachtspuntje voor de toekomst. Maar nu eerst even een nieuwe plek vinden en dan deze spullen allemaal - opnieuw - verhuizen. Oja, voordat de mensen erover beginnen, de jas die ik aanheb is van imitatiebont."

Lees ook ons eerdere artikel: Amateur Kunstenaars Collectief moet binnen 2 weken het pand uit

reliek2 (2)

 

 

07-12-2022