Verdachte van 14 en van 15 opgepakt voor brandstichting in Plaswijckpark

Verdachte van 14 en van 15 opgepakt voor brandstichting in Plaswijckpark

REGIO - De politie meldt zojuist dat de van brandstichting in Plaswijckpark opgepakte verdachte een 14-jarige Rotterdammer is. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Omstreeks 1 uur in de nacht is er een 14-jarige Rotterdammer aangehouden vanwege de fors uitslaande brand in het Plaswijckpark. Naar aanleiding van de brand werd er met man en macht gezocht naar de vermoedelijke dader(s). Ook circuleert er een filmpje waarin mogelijk sprake is van brandstichting, aldus de politie. Deze beelden worden onderzocht door het opsporingsteam.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Het opsporingsteam is nog altijd op zoek naar meer informatie over de brand en vermoedelijke dader(s). "Heeft u informatie of foto/video’s die ons onderzoek verder kan helpen? Bellen dan 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000", zo luidt het verzoek van de politie. 

Update: om halfvier vanmiddag meldt de politie dat zojuist ook een vijftienjarige jongen uit Rotterdam op zijn woonadres is aangehouden.

Hier lees je ons eerdere artikel van vandaag:
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/politie-pakt-minderjarige-op-als-verdachte-van-brandstichting-plaswijckpark

Foto: door Jeffrey Jacobs (Nieuws op beeld)

 

 

28-01-2021