Put is aangebracht voor afwatering van overtollig regenwater

Put is aangebracht voor afwatering van overtollig regenwater

SCHIEDAM - De wateroverlast op het fietspad in het Prinses Beatrixpark langs de Poldervaart, het Abtsmolenpad, is deze week aangepakt. Vandaag werd het afgerond door het aanleggen van een afvoerput en een afvoerleiding naar de sloot langs het volkstuinencomplex.

Naast het dijkje van de Poldervaart staat in perioden met veel regenval niet zelden een plas water op het gras. De afgelopen maanden liep het water ook het - door fietsers en wandelaars - druk gebruikte dubbele fietspad op. 

Vandaag werd door medewerkers van Irado een buis aangebracht onder het wegdek van het fietspad. Daarvoor werd het wegdek niet opgebroken. Het was na boring mogelijk de buis aan te leggen. Aan de Poldervaartkant van het fietspad is een afvoerput aangebracht (zie foto boven het artikel). Het water stroomt vervolgens door de buis heen onder het wegdek en onder het grasveld aan de kant van de volkstuinen door en komt uiteindelijk in de sloot terecht naast de volkstuinen. Waar de buis in de sloot uitmondt, is een terugslagklep aangebracht, zodat het water niet uit de sloot richting fietspad kan stromen. 

Gisteren werd ongeveer honderd meter verderop een plas door Irado leeggepompt. Zie foto's onder.

afvoer1

afvoer3

Voor de afwatering uit het Prinses Beatrixpark op de Poldervaart is ook een pomp werkzaam ter hoogte van de woning (waar 's zomers het veldje met ezels zich bevindt). Deze pomp kan van buiten af worden stopgezet, ook op momenten dat het voor de afwateringsfunctie belangrijk is dat de pomp aanstaat. Deze huidige  toegankelijkheid van het publiek van het bedieningsmechanisme van de pomp zal worden verholpen.

Lees hier onze eerdere artikelen over dit thema:

https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/morgen-wordt-wateroverlast-op-fietspad-abtsmolenpad-aangepakt

https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/fietspad-langs-poldervaart-met-hekken-afgezet

05-02-2021