Snelle inzamelingsactie winkeliers Nolenslaan voor vluchtelingen in Novotel

Snelle inzamelingsactie winkeliers Nolenslaan voor vluchtelingen in Novotel

SCHIEDAM - Gisteravond werden vluchtelingen door de gemeente ondergebracht in het Novotel. Vanmiddag hebben winkeliers van de Nolenslaan goederen ingezameld en bij het Novotel afgegeven. Jan Willem de Boer doet verslag van de actie.

Jan Willem de Boer spreekt met drogist Ronald Bergsen, winkelstraatmanager Ben Dubbeldam en manager van het Novotel Arjan Petersen. 

Arjan Petersen geeft aan dat gisteravond via de gemeente tien gezinnen zijn ondergebracht in het hotel. Hij vindt het hartverwarmend dat de winkeliers van de Nolenslaan zo snel goederen uit hun winkelvoorraad haalden en afleverden bij het hotel. Ook particulieren gaven bruikbare artikelen af bij het hotel. Inmiddels heeft het hotel voldoende op voorraad om de tien opgevangen gezinnen van o.a. toiletartikelen te voorzien. Daarom kunnen nu geen goederen meer bij het hotel worden gebracht, maar zal de gemeente hier een oplossing voor moeten gaan bieden. Die hulpgoederen die het hotel over heeft, zullen worden doorgegeven aan organisaties die deze hulpgoederen wel goed kunnen gebruiken. 

Hier lees je ons eerdere artikel van vandaag:
Tien gezinnen (moeders en kinderen) uit Oekraïne opgevangen in Novotel

 

17-03-2022