Vragen van DENK Schiedam leiden tot ongewenste verdeeldheid

Vragen van DENK Schiedam leiden tot ongewenste verdeeldheid

SCHIEDAM - De VVD Schiedam geeft aan met verbijstering kennisgenomen te hebben van de schriftelijke vragen die door DENK Schiedam zijn ingediend over het door de gemeente publiceren en opzeggen van eventuele banden met Israëlische organisaties.

Fractievoorzitter Tom Janssen van de VVD Schiedam stelt: 'Het naar de lokale politiek halen van het internationale conflict tussen Israël en Hamas verbetert het leven van de Schiedammers op geen enkele wijze en voedt alleen maar polarisatie in de stad. Wij nemen als Schiedamse VVD scherp afstand van zowel de toon als de inhoud van de vragen die door de DENK-fractie aan het college zijn gesteld.'

(hier lees je de door DENK Schiedam gestelde vragen)

Janssen benadrukt: 'Als liberalen in het Schiedamse gemeentebestuur zullen wij nooit accepteren dat de gemeente lijsten verstrekt waarin personen of instellingen worden uitgelicht vanwege hun Israëlische achtergrond of welke achtergrond dan ook.'

De VVD Schiedam roept op tot een constructieve en verbindende benadering in de lokale politiek, waarin internationale conflicten geen plaats hebben en waarin de focus ligt op het verbeteren van het dagelijks leven van alle Schiedammers. 'Het uitlichten van personen of instellingen op basis van hun achtergrond is niet alleen gevaarlijk, maar ook onaanvaardbaar in een vrije en rechtvaardige samenleving', aldus  Janssen. 'Wij verwachten dat het college, dat zich op gemeenteniveau hard inzet voor gelijkwaardigheid en tegen discriminatie, dit onderschrijft', besluit de VVD-fractie.

Foto:
Tom Janssen (foto uit het eerdere artikel Foto: Tom Janssen poseert met zijn bul voor het standbeeld van Desiderius Erasmus)

24-05-2024