Is het nog 'avondklok' wat het vanavond tikt?

Wat gebeurt er met vijftig Schiedamse avondklokboetes?

Wat gebeurt er met vijftig Schiedamse avondklokboetes?

SCHIEDAM - Het instellen van de avondklok was niet rechtmatig, zo heeft de rechtbank Den Haag vandaag geoordeeld. Wat gebeurt er dan met de op zijn minst vijftig door de gemeente uitgedeelde avondklok boetes van 95 euro elk? En kunnen mensen dus vanavond al zonder avondklokbeperking weer naar buiten?

Wij vroegen de gemeente Schiedam inmiddels om een reactie. Zodra we een reactie krijgen, kun je die op onze website lezen.

De gemeente heeft tot en met 7 februari 50 avondklokboetes uitgedeeld van 95 euro per stuk.
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/86-coronaboetes-in-afgelopen-8-weken

Inmiddels is het 16 februari dus naar alle waarschijnlijkheid zijn er inmiddels nog meer boetes uitgedeeld. Wij hebben zojuist nagevraagd bij de gemeente hoeveel dat er zijn. En is bij de gemeente bekend hoeveel avondklokboetes door de politie zijn uitgeschreven? 

Is het formeel vanavond al dan niet avondklok in Schiedam? En stel dat het - in weerwil van de uitspraak van de Haagse rechter - formeel volgens de gemeente Schiedam nog avondklok zou zijn in Schiedam, wordt er dan al dan niet gehandhaafd op de avondklok?

Hier zie je ons eerdere artikel van vandaag over het oordeel van de rechtbank Den Haag dat de avondklok per direct dient te worden opgeheven:
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/uitspraak-rechtbank-den-haag-avondklok-moet-per-direct-worden-opgeheven

Update 13.05 uur:
De gemeente laat in een reactie om 13.05 uur weten:
Het aantal door de gemeente gegeven boetes wegens overtreden van de avondklok zijn er op dit moment in het totaal 58. "Voor het overige is het op dit moment nog te vroeg om te reageren", aldus de woordvoerder van de gemeente.

 

 

16-02-2021