'Wethouders komen en gaan, én laten een verminkt Tuindorp achter'

'Wethouders komen en gaan, én laten een verminkt Tuindorp achter'

SCHIEDAM - "Wethouders komen en gaan en laten Schiedam achter met een verminkt Tuindorp. Zowel college als raad willen we vragen om de sloop tegen te houden", zo verzoekt Wijk- en Bewonersvereniging Tuindorp in een brief aan het college van B&W en de gemeenteraad over de beoogde sloop van de voormalige Martinusschool.

"De projectontwikkelaars leveren 15 januari hun plannen in en de gemeente neemt dan op korte termijn een besluit. Wij willen u vragen over dit besluit goed na te denken. Tuindorp is een unieke wijk in Schiedam, die landelijk bekend staat om zijn naoorlogse bouw en als wederopbouwwijk. De Martinusschool geeft het karakteristieke aan Tuindorp en is de spil in de wijk. Die ga je toch niet slopen?"

Wijk- en Bewonersvereniging Tuindorp vervolgt in haar brief: "Als de school gesloopt wordt, verliezen de kinderen van Tuindorp hun speelplek. De enige. Waar moeten ze dan nog spelen? Waar moeten ze leren fietsen? Het plein is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Er zijn meerdere mogelijkheden voor de school, renovatie bijvoorbeeld."

"De bewoners zijn ook blij met de aanvraag van de historische vereniging om het pand aan te merken als gemeentelijk monument. Zo blijft het behouden voor de toekomst." (zie ook: https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/sloop-niet-maar-bewaar-dit-gebouw-met-hoge-erfgoedwaarde )

"We willen u dringend vragen om heel goed na te denken wat u Tuindorp aandoet als u stemt voor sloop. Tuindorp zit dan straks met een groot gapend gat in het hart van de wijk. De ziel gaat verloren. Een ontwricht Tuindorp dat nooit meer goed komt. Sloop is definitief. Wethouders komen en gaan en laten Schiedam achter met een verminkt Tuindorp."

N.B. redactie 1:
De wethouder die in Schiedam verantwoordelijk is voor onder meer woningbouw is Fahid Minhas. Hij staat voor de VVD op een verkiesbare plaats op de kandidatenlijst voor de 17 maart aanstaande te houden Tweede Kamerverkiezingen. Zie ons eerdere artikel:
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/wethouder-fahid-minhas-in-de-race-voor-tweede-kamer

N.B. redactie 1:
Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam had een gesprek met een bewoner van Tuindorp en een kunstenaar die in het voormalige schoolgebouw een atelier heeft; je kunt de video zien door onderstaande afbeelding aan te klikken.

 

 

 

15-01-2021