Marcel Heinsbroek vindt iets van de geveltuintjes op de Hoogstraat

"Zelfs het 'onkruid' langs de muur ziet er beter uit"

"Zelfs het 'onkruid' langs de muur ziet er beter uit"

SCHIEDAM - Inwoner van de binnenstad Schiedam, Marcel Heinsbroek, vindt iets van de geveltuintjes in de Hoogstraat. "Zelfs het 'onkruid' langs de muur ziet er beter uit", schrijft Marcel. Hieronder lees je zijn ingezonden brief.

Het is niet mijn gewoonte om erg op (de gemeente) Schiedam te mopperen. Dat heeft als simpele reden dat ik, na zo'n klaagzang de kans loop te horen te krijgen: "En? Wat ga jij daaraan doen?", en zó aardig en goed ben ik nou óók niet.
Maar nu is mij toch iets op- en tegengevallen.

De Hoogstraat is aangepakt. De bestrating is opgekrikt, er zijn nieuwe of andere stenen ingelegd, en vanwege de aanstaande Brandersfeesten zijn er vlaggetjes opgehangen. Voorwaar niet slecht. Ook zijn er geveltuintjes aangelegd, dat wil zeggen: er zijn langs sommige gevels randjes gemaakt waar planten in staan, en over die plantjes wil ik het even hebben.

Aanstaande zaterdag 31 augustus is de feestelijke opening van de vernieuwde Hoogstraat. Had men voor die gelegenheid die geveltuintjes nu niet kunnen vullen met bloeiende planten zoals geraniums, afrikaantjes, viooltjes of ander plant- en dus mensaardige kleurrijke vrolijkheid?

Nu staan er, slap als vergeten groenten en verlepte sla dingen in waarvan zelfs een non-botanicusc als ik weet dat die vóór de feestmaand september niet in bloei raken.
Zelfs het 'onkruid' langs de muur ziet er beter uit.

tuink

Ik weet heus wel dat 'voor even' bloeiende plantjes neerzetten niet erg duurzaam is en ook nog eens dubbel belastinggeld kost maar dat heb ik er wel voor over.
Nee, gemeente Schiedam, dit had beter gekund.

Marcel Heinsbroek
Schiedam 

N.B. redactie
Hier lees je meer over het dertigtal geveltuintjes en over het opleverfeest aanstaande zaterdag van de nieuw bestrate Hoogstraat:

https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/klaar-voor-de-toekomst

29-08-2024