Kijk mee vanaf het water (zie de verscheidene foto's in het artikel)

Vanochtend vanuit Schiedam met de trekschuit naar Overschie

Vanochtend vanuit Schiedam met de trekschuit naar Overschie

SCHIEDAM - Deze trekschuit vaart op dit moment, halfelf op zondagochtend, van Schiedam naar Overschie. Hieronder kun je enkele foto's zien die vanaf het water genomen zijn.

provbrug
Proveniersbrug, Schiedam

Deze trekvaart vindt plaats als één van de onderdelen van de meerdaagse culturele manifestatie Zie de Schie. Vandaag is de laatste dag van die manifestatie. In de links hieronder lees je het programma:

https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/boeiend-programma-tijdens-zie-de-schie

https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/zie-de-schie

De deelnemers aan deze activiteit gingen ter hoogte van molen De Kameel in Schiedam aan boord van deze historische trekschuit. Met een snelheid van 5 kilometer per uur vaart de schuit (op de motor) door de Schiedamse Schie. In Overschie is het wél mogelijk om, zoals het vroeger ging, een paard het schip met lading te doen voortbewegen en het paard verslaat de motor door tot een snelheid van 6 kilometer per uur te komen. Eindbestemming van deze vaart is (over de Delftse Schie) naar Buitenplaats De Tempel in Overschie. 

schie3

Met de originele historische trekschuit de Goude Leeuwin gaan de deelnemers vanochtend terug in de tijd. Onderweg vertelt een gids over de beroemde plekken langs het water en de betekenis van de vaarroute voor de ontwikkeling van de regio en de stad Schiedam. Op eindpunt Buitenplaats De Tempel neemt de boswachter van Natuurmonumenten de deelnemers mee voor een korte rondleiding door de tuinen.

schie4
Delflandbrug, Schiedam

rolbrug
Rolbrug, Schiedam


OostAbtsbrug
Oost-Abtsbrug, Rotterdam


kerk
Zicht op de Grote Kerk in Overschie, Rotterdam

 

veerhuis
Veerhuis, Overschie, Rotterdam



afslag
Afslag 



menners
Het paard Janno wordt vergezeld door twee menners, die er ook voor moeten zorgen dat de kilometerpaaltjes op de kade niet omgaan. Er staat een stevige kracht op de lijn

 

menners2
Niet alleen het paard moet hard werken, maar ook voor de menners geldt dat



menners3

Bovenstaande foto's zijn gemaakt door Louise Melchers, onderstaande foto's zijn gemaakt door Els Ribbe.

treke1


trek2e


trek3e


trek4e


janno

06-10-2024